Corem
Foto: Corem
M&A

Corem lägger bud på Klövern

Erbjudandets totala värde uppgår till 19 479 miljoner kronor.

Uppdaterad 2021-03-29
Publicerad 2021-03-29

Rutger Arnhults Corem har lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Klövern, som han också kontrollerar, att förvärva samtliga utestående stamaktier av serie A, stamaktier av serie B samt preferensaktier i Klövern mot vederlag i form av nyemitterade aktier i Corem.  Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom samgåendet får den nya koncernen ett fastighetsbestånd om 517 fastigheter till ett värde om cirka 71,5 miljarder kronor.

Erbjudandets totala värde uppgår till 19 479 miljoner kronor, motsvarande cirka 16,5 kronor per stamaktie och 323,0 kronor per preferensaktie i Klövern vid tidpunkten 

Arnhults M2 Asset Management och Gårdarike, vilka tillsammans äger 27,2 procent av det utestående kapitalet och 44,0 procent av de utestående rösterna i Klövern, har ingått bindande åtaganden att acceptera erbjudandet och endast teckna stamaktier av serie D i Corem som vederlag för sina preferensaktieinnehav i Klövern.

Rutger Arnhult kontrollerar både Klövern och Corem Property Group. Båda dessa bolag är direkta konkurrenter till Castellum. 

I torsdags valdes Rutger Arnhult till ordförande i Castellum. I samband med det kommunicerades också att han avgår som vd i Klövern och som styrelseledamot i Corem. 

Platsannonser

Logga in