Annons

Annons

Jonas_Ryberg_Pontus_Holgersson_Consector.jpg

Consectors båda grundare Jonas Ryberg och Pontus Holgersson vill öka folks kunskaper om finansiella frågor genom att skapa en contentplattform.

Consector vill folkbilda om ekonomi och finanser

Finctechbolaget och lånejämföraren Consector vill öka kundernas och andra intresserade personers kunskaper om ekonomi och finansiella frågor. Därför skapas nu en contentdel med redaktionellt innehåll på bolagets plattformar.

Consectors affärsidé är att genom appen Lånekoll och Consectors hemsida ge kunder möjlighet att jämföra och hitta den bästa räntan på privatlån, kreditkort och bolån.

Sedan tjänsten lanserades 2014 har Consector kartlagt behoven kring lån och fintechtjänster, och konstaterat att ekonomi är ett område där ökad kunskap efterfrågas. Consector etablerade därför konceptet “Consector Förklarar” på sin hemsida och Instagram. Hittills har olika ekonomiska termer förklarats på ett lättförståeligt sätt, vilket drivit trafik och rekryterat följare till Consectors sociala kanaler.

Nu tar Consector konceptet ett steg längre. Genom att ta in oberoende experter inom ekonomi skapas redaktionellt innehåll som ska ge läsarna kvalitativ kunskap inom områden som är av mer komplex art, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Först ut i serien är en artikel om den digitala valutan bitcoin. I den intervjuas konsulten och bitcoin-experten Linus Lovén som har skrivit boken Bitcoin den finansiella revolutionen.

– Vi vill visa att vi är mer än en rådgivare och lånejämförare. Vi förstår våra kunder och deras frågeställningar. Genom att utveckla vår kunskapsplattform Consector Förklarar ytterligare hoppas vi att fler får upp ögonen och intresset för digitala tjänster inom finans och ekonomi, säger Consectors vd Pontus Holgersson.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons