FinansNyhet

Consector i samarbete med Max Matthiessen

Publicerad

Under Q4 ska låneförmedlaren lansera upphandling av bolån online som en del av nya partnerskapet, enligt grundaren.

Realtid.se

Låneplattformen Consector och försäkringsjätten Max Matthiessen inleder ett samarbete för att utveckla marknaden för låneupphandling för privatpersoner vidare.

Framför allt ska samarbetet fokusera på upphandling av bolån, ett område där Consector ser att allt fler privatpersoner vänder sig till mellanhänder som dem. Dessutom är det ett segment Max Matthiessen inte arbetar med idag, säger Consectors vd och grundare Pontus Holgersson till Realtid.se.

– Vi har hela tiden jobbat med samtliga produkter till skillnad från många av våra konkurrenter som ofta är inriktade bara mot en form av kredit, oftast blancolån, och bolån ser vi som nästa naturliga produkt där kunder börjar söka sig mer till mellanhänder som Consector för att upphandla det. Vi har egentligen från start planerat för att lansera upphandling för bolån online och det kommer vi i samband med samarbetet med Max Matthiessen att göra, det faller sig ganska naturligt att vi ska komma till marknaden med det nu, säger han.

Annons

– Det tillför också något till Max Matthiessens kundskara eftersom de idag inte arbetar med bolån och nu kan de ha det i sin kundportfölj helt enkelt.

Planen är att lansera onlineförmedling av bolån under det fjärde kvartalet, uppger Holgersson.

Nu får låneförmedlaren fler kunder att rikta sig till men samarbetet erbjuder fler möjligheter till framtida utveckling.

Annons

– Framför allt så kommer vi ha en stor kundstock som vi kan arbeta med och tillföra våra produkter till. Det finns ett stort värde i det. Men sedan kan vi utveckla hela vår tjänst och plattform tillsammans med en aktör som har lång historik inom olika privatekonomiska och finansiella tjänster, säger Holgersson.

Parterna offentliggör att Max Matthiessen i samband med det nya partnerskapet får en option på att bli en "väsentlig delägare" i Consector. Hur stor andel och när optionen kan utnyttjas går man dock inte ut med.

– Jag kan inte gå in på detaljer om det i dagsläget, säger Holgersson.

Annons

Consector har tunga namn bakom sig. Amundi Asset Managements Nordenchef Tove Bångstad är styrelseordförande medan riskkapitalbolagen Optimizer Invest och Verdane Capital är delägare. Nya i styrelsen nu är Nordeas förre finanschef Arne Liljedahl och Optimizers Johan Kinnander, som tidigare varit Google-chef och som började på riskkapitalbolaget sent 2015.

 

Annons