Fastigheter

Concent får nya ägare

Fastighetsutvecklaren som haft en turbulent tid på Nordic MTF säljs till Björn Sahlström och Gustaf Leijonhufvud.

Uppdaterad 2017-02-06
Publicerad 2017-02-06

Familjen Fahlander säljer samtliga A- och B-aktier i NGM-noterade Concent till bolag som kontrolleras av Björn Sahlström och Gustaf Leijonhufvud. En viss del av aktierna kommer att allokeras till en eller flera nyckelpersoner. De är även sedan lång tid engagerade aktieägare i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande från ägarna.

Transaktionen rör totalt 63,24 procent av kapitalet och 78,03 procent rösterna i Concent. Säljarna har även åtagit sig att överlåta samtliga sina preferensaktier. Som en del av affären har släkten Fahlander accepterat att efterge en fordran om 185 miljoner.

–Concent Holding AB har haft en turbulent tid på Nordic MTF med en väldigt negativ kursutveckling. Bolagets erbjudande till bostadsmarknaden har dock varit starkt, vilket resulterat i ett stort antal byggrätter i attraktiva lägen. Efter försäljningen av Barents Center och tidigare sålda projekt under produktion avser bolaget att helt fokusera på bostäder i stor- och universitetsstäder och även utveckla nya bostadsprojekt. Ägarförändringen i bolaget kommer att starkt förbättra möjligheterna att utveckla och slutföra de projekt där bolaget har anvisningar och tilldelningar, säger Björn Sahlström i en kommentar.

Säljaren bedömer att de nya ägarna kommer att realisera värden.

–Det känns väldigt tillfredsställande att Björn Sahlström och Gustaf Leijonhufvud tar över som nya huvudägare. Familjen vill ta ansvar och hitta en långsiktigt bra lösning för bolagets struktur. De nya ägarna kommer att ha bra förutsättningar att realisera värden i Concent vilket kommer att gynna alla aktieägare. Nu när Barents Center är sålt och vi i familjen gör det ovillkorade aktieägartillskottet får Concent en sund balansräkning och samarbetspartners och kommuner kan därför känna sig trygga i att alla åtaganden kan genomföras framöver, säger Mikael Fahlander.

Platsannonser

Logga in