Krypto

Coinbase-konkurrenten Kraken siktar på börsen till nästa år 

Kryptobörsen Kraken överväger att ta sig till börsen genom en direktnotering under 2022. Det beskedet ger vd och medgrundare Jesse Powell i en intervju med CNBC.
 

Publicerad 2021-04-08

Kraken grundades 2011 och är en av världens största börser för kryptovalutor. Företaget har fler än sex miljoner klienter och är den fjärde största börsen mätt i handelsvolymer, enligt Coinmarketcap.

–Första kvartalet blåste bort hela fjolåret. Vi slog förra årets siffror redan i slutet av februari. Hela marknaden har exploderat, säger Jesse Powell.

Nyligen presenterade Coinbase, som är Krakens huvudsakliga konkurrent i USA, rekordintäkter på 1,8 miljarder dollar under första kvartalet. Det var högre än intäkterna för hela 2020. Coinbase ska direktnoteras på börsen nästa vecka och kan värderas till upp emot 100 miljarder dollar.

Det kan alltså följas upp av att även Kraken börsnoteras, men första nästa år enligt Jesse Powell. I dagsläget är Kraken i diskussioner med investerare om en ny finansieringsrunda som kan värdera bolaget till upp emot 20 miljarder dollar, skriver CNBC.

Platsannonser