Annons

Annons

Coeli stärker upp kapitalförvaltningen

Den svenska kapitalförvaltaren Coeli har rekryterat Mikael Petersson som fondförvaltare. Där ska han starta upp hedgefonden Absolute European Equity som börjar handlas direkt efter årsskiftet.

Mikael Petersson kommer till Coeli för att starta upp och förvalta hedgefonden Absolute European Equity. Fondens inriktning är på europeiska företag med medelstort börsvärde, så kallade mid caps.

 Mikael Petersson ska förvalta
Absolute European Equity.

Petersson har arbetat för några av de mest framgångsrika hedgefondsfirmorna i Europa såsom Lansdowne Partners och Kairos Investment Management i London. Han har även framgångsrikt varit med och startat och bedrivit egen verksamhet i Zug där Coeli var en tidig investerare, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fonden är fundamentalt driven vilket betyder att fokus är bolagsanalys som syftar till att ha färre men större innehav. Det är alltså traditionell stock picking där basen är Europa med målsättning att hitta bolag som över tid utvecklas betydligt bättre än marknaden. Ambitionen är att långsiktigt avkasta cirka 15 procent per år till en risk som är lägre än marknaden.

Annons

Annons

Mikael Petersson tillträdde sin tjänst den 18 oktober och den nya fonden Absolute European Equity förväntas ha första handelsdag 2 januari 2018. Han kommer huvudsakligen vara baserad vid Coelis Malmö-kontor.

– Den nya fonden, Absolute European Equity, blir ett starkt komplement i Coelis fondutbud som gör att vi får ett ännu bättre kunderbjudande. Mikael har under åren riktat in sig på hedge-förvaltning men kommer även att bidra med sin kompetens och erfarenhet till Coelis kapitalförvaltning överlag, säger Lukas Lindkvist, vd på Coeli Asset Management, i en kommentar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons