FinansNyhet

Coeli förvärvar kapitalförvaltare

Publicerad

Coeli förvärvar Mobilis Kapitalförvaltning i syfte att växa på pensionsmarknaden.

Realtid.se

Genom att förvärva 100 procent av aktierna i Mobilis Kapitalförvaltning stärker Coeli sin position på den svenska pensionsmarknaden, enligt ett pressmeddelande från Coeli.

Mobilis Kapitalförvaltning, som erbjuder tjänster inom fondsparande, är ett förvärv som "är i linje med Coelis strategi att växa som kapitalförvaltare med inriktning mot aktiv förvaltning och det stöder företagets målsättning om lönsam tillväxt", framgår det av pressmeddelandet.

– Vår målsättning är att växa både organiskt och med strategiska förvärv. Mobilis är en aktör som kompletterar vår affär och vår befintliga kundstock samtidigt som det ger oss en bra bas för att fortsätta växa inom den svenska pensionsmarknaden, säger Lukas Lindkvist, vd för Coeli Asset Management.

Annons

Coelis förvaltarteam består av 15 medarbetare med fokus på aktier, räntor, hedgefonder, private equity, fastigheter och strategifonder.

– Tack vare att Coeli har en stark förvaltningsorganisation tillförs mer kompetens och resurser vilket skapar förutsättningar för konkurrenskraftig avkastning, säger Christian Kvist, vd för Mobilis Kapitalförvaltning.

– Mobilis affärsidé kvarstår, det vill säga att tillhandahålla aktiv förvaltning, men nu uppbackad med en stark kapitalförvaltare och resurser att både förvalta och utveckla Mobilis erbjudande för framtiden, fortsätter Christian.

Annons
Annons