FinansNyhet

Co-living-startupen Allihoop tar in kapital från PropTech Farm

AllihoopAllihoop
Allihoop, Milad Barosen, Carolina Mistander, Samuel Gielis och Johan Outinen. Fotograf: Johanna Hanno
Publicerad

Proptech Farm genomför sin första investering, i co-living uppstickaren Allihoop, som har sikte på internationell expansion.

Marlène Sellebråten

Allihoop, som erbjuder co-living as a service, tar in 7,5 miljoner kronor i en kapitalrunda ledd av investeringsbolaget PropTech Farm. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Allihoops affärsmodell, dess starka managementteam och tekniska plattform gör att vi på PropTech Farm har en väldigt positiv syn på hur Allihoop kommer att utvecklas och lyckas. Genom vårt nätverk i både Europa och Sydostasien kan vi accelerera teknikutvecklingen och bidra till en snabbare global expansion”, säger Fredrik Bergman, vd på PropTech Farm, i en skriftlig kommentar.  

Allihoop, som grundades 2019, har två verksamma co-living boenden i Stockholm och i augusti öppnar 68 bostäder i Spånga. Målet är att nå 300 bäddar till hösten 2021.

Annons

– Allihoop är i en spännande tillväxtfas! Med PropTech Farm i ryggen kan vi skapa en ännu bättre kundupplevelse samtidigt som vi tiodubblar vår kapacitet. Under 2021 är målet att välkomna 300 nya hyresgäster i Stockholm, för att sedan expandera i Sverige och internationellt. Urbanisering är en global utmaning som kräver nya flexibla boendeformer. Vi är stolta över att kunna driva den utvecklingen,” säger Milad Barosen, vd och medgrundare för Allihoop.

PropTech Farms ambition är att brygga affärer mellan Norden och i Sydostasien och målet att investera upp till 200 miljoner kronor i proptech-startups över en 5 årsperiod.

 

Annons
Annons