Veronica Augustsson är vd för Cinnober. Foto: Cinnober
Veronica Augustsson är vd för Cinnober. Foto: Cinnober
IT

Cinnober stärker sitt försäkringserbjudande

Det svenska IT-företagets dotterbolag Boat Oasis uppgraderar sin riskmodellerings-plattform för försäkringsbranschen. Samtidigt får Cinnobers nya Mifid2-kompatibla värdepapperstjänst TRADEcho grönt ljus av brittiska finansinspektionen.

Uppdaterad 2017-08-31
Publicerad 2017-08-31

Cinnobers dotterbolag Boat Oasis – som tillhandahåller en modelleringsplattform för att räkna ut katastrofrisker inom försäkringsbranschen – har adderat fler så kallade riskmodeller till sin plattform.

Under tredje kvartalet har Boat tecknat avtal med riskmodellutvecklaren Combus samt portföljsanalysverktyget Tigereye, vilka nu integreras i Boat Oasis erbjudande.

Combus modeller för katastrofrisker inkluderar skogsbränder, stormar, extrema lågtryck, troiska cykloner och jordbävningar. Tigereye är ett analysverktyg för portföljutveckling inom återförsäkringsbranschen och adderas för att hjälpa kunder att maximera sin prestanda, heter det. Detta är den första externa analystjänsten som integreras med Boat Oasis.

– Boat Oasis är ett utmärkt exempel på hur vi inom Cinnober nyttjar ny och innovativ teknologi för att lösa större branschutmaningar. Katastrofsituationer som den i Texas just nu, påminner branschen om hur viktigt det är med riskmodeller som kan hjälpa att hindra att de även utvecklas till ekonomiska kollapser. Det finns ett klart behov att underlätta och förbättra tillgången till avancerade riskberäkningar och det kommer i långa loppet förbättra våra samhällens ekonomiska motståndskraft, säger  Cinnobers vd Veronica Augustsson.

På torsdagen meddelade Cinnober även att brittiska finansinspektionen godkänt bolagets rapporteringstjänst TRADEcho godkännande att erbjuda tjänster som en så kallad APA (approved publication arrangement).

Tjänsten TRADEcho är resultatet av ett samarbete mellan Cinnobers dotterbolag Boat Services Ltd och London Stock Exchange Group.

Godkännandet från FCA innebär att TRADEcho kan erbjuda värdepappersföretag tjänster för att uppfylla rapporteringskrav inom ramen för det europeiska regelverket MiFID II (Markets in Financial Directive II) som träder i kraft i januari 2018. 

Hittills har över 350 kunder anslutit sig till TRADEcho för att kunna rapportera affärer i enlighet med MiFID II.

Platsannonser

Logga in