Finans Nyhet

Cinnober slopar utdelningen

Taggar i artikeln

Bokslut 2017 Cinnober
Veronica Augustsson är vd för Cinnober. Foto: CinnoberVeronica Augustsson är vd för Cinnober. Foto: Cinnober
Veronica Augustsson är vd för Cinnober. Foto: Cinnober
Publicerad

Cinnobers resultat blev -96 miljoner kronor och tyngs av ett större förvärv. Styrelsen föreslår slopad utdelning. ”Vi ser många affärsmöjligheter och har gjort stora investeringar”, säger vd Veronica Augutsson.

Realtid.se

Cinnober – som främst säljer system för börshandel – redovisar ett rörelseresultat (EBIT) på -93,4 miljoner kronor (9,5) för helåret 2017. Resultat före skatt uppgick till -95,9 miljoner (8,8) och resultatet per aktie före utspädning till -4.46 kronor (0,22).  Styrelsen föreslår slopad utdelning för räkenskapsåret.

Tillväxtsatsningar tynger EBITDA med 106,2 miljoner. En riktad nyemission på 175,3 miljoner har genomfördes under 2017 för att finansiera dotterbolaget Miniums satsning inom ”client clearing”. Verksamheten belastar EBITDA med 50,3 miljoner. 

Även köpet av brittiska Ancoa – aktiva inom system för marknadsövervakning – slutfördes i maj och belastar bolagets EBITDA med 25,3 miljoner.

Annons

– Vi ser en rad affärsmöjligheter och har de senaste åren selektivt gjort stora investeringar, med bas i vår grundaffär, för att säkerställa att vi är rätt positionerade för marknadens framtida behov. Med en stabil kärnverksamhet, en stark finansiell ställning och en affärsmodell med hög andel återkommande intäkter och långa kontrakt, ser vi fram emot att kontinuerligt bredda vår marknad och ytterligare stärka vår position inom utvalda områden på såväl kort som lång sikt, säger vd Veronica Augutsson.

Cinnober utvecklar affärskritiska systemlösningar för börshandel, riskhantering och andra finansiella tjänster. Målgruppen är främst internationella börser, clearinghus, banker och mäklarhus. Bolaget grundades 1998 och har i dag cirka 350 medarbetare. Cinnoberaktien är noterad på First North 

 

Annons

Annons