FinansNyhet

Cinnober släpper Mifid2-anpassad tjänst för marknadsplatser

Veronica Augustsson är vd för Cinnober. Foto: CinnoberVeronica Augustsson är vd för Cinnober. Foto: Cinnober
Veronica Augustsson är vd för Cinnober. Foto: Cinnober
Publicerad

Cinnobers dotterbolag Simplitium lanserar ny Mifid2-compliant tjänst. Lösningen går under namnet FacilitEx och ska säljas till europeiska marknadsplatser som MTF:er och OTF:er – och hjälpa dem uppfylla nya rapporteringskrav.

Realtid.se

Tjänsten ska hjälpa marknadsplatser att uppfylla de ny striktare rapporteringskrav som Mifid (Markets in Financial Directive II) föreskriver; när regleringen träder i ikraft i januari.

Enligt det nya regelverket är marknadsplatser bland annat skyldiga att publicera aktuell ”pre-trade”-information till marknaden. Denna ska inkludera köp- och säljpriser samt tillhörande orderdjup beroende på vilken typ av handelsmodell som erbjuds. Marknadsplatserna är även skyldiga att rapportera genomförda transaktioner till marknaden i så nära realtid som möjligt; inom en minut för aktier och 15 minuter för andra tillgångsslag.

”Den nya tjänsten FacilitEx ger verktygen som behövs för att uppfylla de regulatoriska kraven och har utvecklats som direkt svar på branschens efterfrågan avseende en enkel och kostnadseffektiv rapporteringstjänst”, hävdar Cinnober i sitt pressmeddelande.

Annons

– FacilitEx är en tjänst som branschen efterfrågat och verkligen behöver. Simplitium har bedrivit rapporteringstjänster för finansbranschen i över ett decennium och detta erbjudande kompletterar nu vår framgångsrika OTC-tjänst via TRADEcho, säger Veronica Augustsson, koncernchef för Cinnober, i en kommentar.

Annons