IT

Cinnober säljer clearing-plattform till APEX

Den nyskapade Singaporebaserade börsen Asia Pacific Exchange Pte (APEX) ska använda svenska Cinnobers system för realtidsclearing. "Visionen är att bygga en ny och effektiv derivatmarknad i regionen", säger Cinnobers vd Veronica Augustsson.

Uppdaterad 2018-03-15
Publicerad 2018-03-15

APEX, som stöds av kinesiska investerare, är planerad att öppna under andra kvartalet 2018 med palmoljeterminer noterade i amerikanska dollar som första kontrakt.

– Vi har arbetat i nära samarbete med APEX under det gångna året och delar visionen att bygga en ny och effektiv derivatmarknad i regionen, kommenterar Veronica Augustsson, vd för Cinnober. 

Börsen ska också erbjuda terminer och optioner som omfattar både råvaror och finansiella derivatprodukter, inklusive jordbruksprodukter, energi, petrokemi, metaller, räntor och aktieindex.

– APEX vision är att etablera sig som en marknadsplats som kommer att vara det asiatiska centret och ett benchmark för globala marknadsaktörer, kommenterar Eugene Zhu Yuchen, grundare och vd av APEX. 

Han menar att Singapore är en idealisk knutpunkt för derivathandel och en viktig och strategisk partner till Kina.

– Genom vårt täta samarbete med vår strategiska partner Cinnober kommer APEX kunna erbjuda en första klassens post-trade lösning för vår derivatmarknad, säger han.

Platsannonser

Logga in