Veronica Augustsson
Veronica Augustsson, vd för Cinnober. Foto: Pressbild
M&A

Cinnober köper Londonbolag

Svenska IT-bolaget förvärvar Londonbaserade mjukvaruföretaget Ancoa Software som är specialiserat på IT-lösningar för marknadsövervakning.

Uppdaterad 2017-05-10
Publicerad 2017-05-10

Cinnober ska använda Ancoas lösningar för analys av banker, börser och tillsynsmyndigheter. Men plattformen kan man bland annat ta full kontroll över rikser kopplade till regleringar. Men också övervaka olika marknader, funktioner och tillgångsklasser.

Några befintliga kunder är Convergex, MarketAxess, Lineat Investments och Energie Steirermark.

”Cinnober har haft ett partnerskap med Ancoa under de senaste tre åren och vi är imponerade av såväl teamet bakom som själva produkten man har tagit fram. Genom att ta in dem i Cinnober adderar vi ny kompetens samtidigt som vi fördjupar vårt ledande produkterbjudande gentemot såväl banker och mäklarhus som börser och clearinghus,” kommenterar Veronica Augustsson, vd på Cinnober, och fortsätter:

”Genom detta förvärv adderas redan från första dagen ett tiotals nya bolag till vår kundbas och det inom ett mycket intressant delsegment med starka drivkrafter från de regulatoriska förändringar som branschen står inför.” 

Cinnober leverantör av finansiell teknologi till främst börser och clearinghus. Produktportföljen täcker alla väsentliga behov inom den så kallade finansiella transaktionskedjan: prisbildning, ordermatchning, marknadsdata, indexberäkningar, clearing, riskhantering och marknadsövervakning

 

Platsannonser

Logga in