Fintech

Cinnober internrekryterar tre toppchefer

Fredrik Nihlén har utsetts till ny koncern-CFO. Samtidigt får Cinnobers brittiska dotterbolag Simplitium och Minium också nya vd:ar i form av John Yonker och Patrick Tessier.

Uppdaterad 2018-09-04
Publicerad 2018-09-04

I augusti utsågs Cinnobers koncern-CFO Peter K. Lenardos till ny vd för koncernen, som säljer börs- och clearingteknik till börser runt om i världen. Han efterträdde Veronica Augustsson som lämnade efter fem år på vd-posten, och totalt 16 år i koncernen.

Nu internrekryterar bolaget bland annat Fredrik Nihlén till ny CFO, som ersätter Peter K. Lenardos. Fredrik Nihlén hämtades, i februari i år från betalbolaget DIBBS – där han också hade en CFO-roll – till Cinnober som senior controller. Sedan juni har han dock titeln "Vice President Finance".

Även John Yonker internrekryteras och går från rollen som COO till vd för Cinnobers brittiska dotterbolag Simplitium – som erbjuder en Mifid2-anpassad plattform för finansiell rapportering. Yonkers efträder Per-Anders Häll-Bedman som sdan maj varit interims-vd för dotterbolaget, men som nu återgår till sin roll som vice vd för Cinnober-koncernen.

Samtidigt blir Patrick Tessier vd för dotterbolaget Minium, som erbjuder en plattform för klientclearing. Lösningen säljs främst till mellanstora och stora banker i London. Även Patrick Tessier internrekryteras och anställdes som operativ chef för Minium i februari 2017.

– Dessa utnämningar bidrar till att driva koncernen framåt när vi utvecklar verksamheten och stärker våra affärsområden. Utnämningen av Fredrik Nihlén till Group CFO hjälper oss att leverera vårt åtagande att uppnå lönsamhet under det kommande året och att fortsatt själva finansiera vår verksamhet samt uppfylla våra mål, säger den nytillträdda koncern-vd:n Peter K. Lenardos, i ett pressmeddelande.

Cinnober har, till följd av tillväxtinvesteringar, redovisat minusresultat i flera rapporter i rad. Men målet om att nå lönsamhetssiffror under 2019, som tidigare aviserats, ligger fast.

Platsannonser