IT

Cinnober genomför aktiesplit

IT-bolaget delar upp sina aktier i tre delar. "Ett större antal utestående aktier förbättrar möjligheterna till en ökad likviditet i aktien", säger Fredrik Backlund, head of corporate communications på Cinnober, till Realtid.se.

Uppdaterad 2017-06-09
Publicerad 2017-06-09

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet fattades på årsstämman den 16 maj i år.

Uppdelningen innebär att varje befintlig aktie delas upp i tre aktier av samma slag (3:1). Efter uppdelningen kommer antalet aktier i bolaget att uppgå till 22.431.105, vardera med ett kvotvärde på 0,33 kronor.

Avstämningsdag för uppdelning av aktier är den 19 juni och sista dag för handel i aktien före uppdelning är den 15 juni och dagen efter är första handelsdag med uppdelade aktier.

Fredrik Backlund – head of corporate communications på Cinnober – svarar dock i ett mejl till Realtid.se att uppdelningen syftar till att öka aktiens likviditet.

"Det är en ägarfråga som beslutades på stämman och görs utifrån teorin att större antal utestående aktier förbättrar möjligheterna till en ökad likviditet i aktien. Något som ett stort antal aktieägare och analytiker efterfrågat i kontakter med bolaget", skriver Fredrik Backlund.

Platsannonser

Logga in