Mattias Eriksson, förvaltare på Coeli, med ett 2-procentigt innehav kallar, i en intervju med tidningen, Nasdaqs uppköpserbjudande för ett "skambud" därför att det är "för snålt".
Fintech

Cinnober-ägare nobbar Nasdaqs bud

Swedbank Robur tycker att Nasdaqs uppköpserbjudande är olyckligt – och Coeli kallar det för ett skambud. Även en ägargrupp bestående av tre privatpersoner sågar budet.

Uppdaterad 2018-09-14
Publicerad 2018-09-14

På fredag morgon stod det klart att Nasdaq lägger ett bud värt 1,7 miljarder kronor på Cinnober som utvecklar börs- och clearingteknik. Aktien var under fredagen upp med över 28 procent på beskedet.

Som Realtid.se tidigare berättat välkomnar fintechutvecklaren Cinnobers styrelse budet. Bolagets största ägare samt ordförande Nils-Robert Persson – med ett innehav på 18,3 procent tillsammans med medgrundaren Peter Lenti – och var när Realtid.se nådde honom på fredagmorgonen odelat positiv till Nasdaqs bud.

– Jag tycker att det är industriellt intressant och att budnivån är rimlig utifrån min bedömning, sa Nils-Robert Persson till Realtid.se.

Men den näst största ägaren Swedbank Robur, med ett Cinnober-innehav på 10 procent, är "i grunden är skeptisk".

– Vi brukar aldrig bli särskilt entusiastiska när fina techbolag köps ut till utlandet. “Det är för tidigt att ta ställning till budet. Men vi noterar att Cinnober är superviktiga för ett antal väldigt stora börser runtom i världen säger Swedbank Robur-förvaltaren Erik Springchorn till Di.

Mattias Eriksson, förvaltare på Coeli, med ett 2-procentigt innehav kallar, i en intervju med tidningen, Nasdaqs uppköpserbjudande för ett "skambud" därför att det är "för snålt".

Han anser att budet borde ligga på i nivå med den nyemission som gjorde i början av 2017 på 86,67 kronor och att det minst bör ligga på 89 kronor.

Samtidigt går en ägargrupp bestående av tre privatpersoner som tillsammans har ett innehav på 11 procent i Cinnober ut och säger att de inte heller accepterar ett bud på 75 kronor per aktie.

"Vi tycker att budet signifikant undervärderar potentialen i Cinnober. Vi tror på en ljus framtid som ett fristående bolag och att den nya vd:n Peter Lenardos håller på att få bolaget på rätt köl", säger David Zetterlund, ägargruppens talesperson till Nyhetsbyrån Direkt.

Realtid.se har vid upprepade tillfällen sökt Lars Ottersgård, vd för Nasdaqs affärsområde "teknikmarknader.

"Vi har inga ytterligare kommentarer utöver det som står i vårt pressmeddelande", skriver Erik Granström, presstalesperson på Nasdaq Stockholm, i ett mejl till Realtid.se.

Platsannonser