Christian Hyldahl ny Nordenchef på Blackrock

Christian Hyldahl blir ny Nordenchef för den amerikanska kapitalförvaltarfirman Blackrock.

Publicerad 2019-10-09

Christian Hyldahl tillträder tjänsten den 21 oktober. Han var senast vd för ATP, Danmarks största pensionsfond.  Innan dess har han under nästan två decennier haft flera ledande befattningar på Nordea, inklusive rollen som vd för Nordea Asset Management. 

– Jag har under de senaste tio månaderna noggrant övervägt mitt nästa steg och jag är glad att det blir på ett företag med en sådan global påverkan och ledande branschposition som Blackrock har. Jag ser mycket fram emot att bli en del av Blackrock-teamet och arbeta tillsammans med företagets kunder över hela Norden, säger Christian Hyldahl enligt ett pressmeddelande. 

– Christian Hyldahl är högt respekterad av kunder och andra branschaktörer i både Norden och Europa. Han har djup branschkunskap och expertis och ett särskilt intresse för hållbara investeringar som är högt prioriterat av våra kunder, säger Rachel Lord, chef för Blackrock EMEA.

Blackrock har, enligt Rachel Lord, etablerat en stark kundbas och ser attraktiva möjligheter att växa organiskt i Norden under de kommande fem åren. 

Blackrock sysselsätter cirka 40 anställda på sina kontor i Stockholm och Köpenhamn. Förutom kundverksamhet i regionen har Blackrock också en växande investeringsverksamhet med fokus på fastigheter och förnybar energi som förvaltas från Stockholm och Köpenhamn.

Platsannonser