Annons

Annons

Lars-Goran_Orrevall.jpg

Lars-Göran Orrevall tar ett kliv uppåt i Skandia och blir chef för kapitalförvaltningen. Foto: Skandia.

Chefsrotation i Skandias kapitalförvaltning

Skandiaveteranen Lars-Göran Orrevall har utsetts till ny kapitalförvaltningschef på Skandia. “Vi behöver prioritera stabilitet i förvaltningen men samtidigt ha förmågan att fatta tuffa och djärva beslut”, säger han i en kommentar om det nya jobbet.

Lars-Göran Orrevall kommer närmast från rollen som vd för Skandia Investment Management.

– Lars-Göran har en gedigen kompetens inom kapitalförvaltning och hög kunskap om hur livbranschen och livbolag fungerar. Detta i kombination med hans mycket goda kunskap om Skandia efter tolv år i bolaget ledde fram till beslutet. Vår kapitalförvaltning är en väl fungerande organisation. Jag är därför glad att vi kunde välja en intern kandidat som kan bidra till fortsatt kontinuitet och samtidigt utveckla verksamheten med nya perspektiv, säger Frans Lindelöw, vd på Skandia.

I samband med att Lars-Göran Orrevall blir ny kapitalförvaltningschef lämnar han den nuvarande rollen som vd för kapitalförvaltningsbolaget Skandia Investment Management samt rollen som Chief Investment Officer.

Annons

Annons

– Jag är tacksam för att jag får detta förtroende. Det känns mycket bra att få fortsätta att förvalta det jag varit med om att bygga upp och samtidigt komma med nya vinklar i rollen som chef för verksamheten, säger Lars-Göran Orrevall, tillträdande kapitalförvaltningschef.

– Det är en utmanande tid att ta sig an detta uppdrag, med negativa räntor och extrem penningpolitik. Vi behöver prioritera stabilitet i förvaltningen men samtidigt ha förmågan att fatta tuffa och djärva beslut.

Ny vd för Skandia Investment Management blir Sylvia Angius och ny Chief Investment Officer blir Axel Brändström, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons