Fintech

Chefs-rotation på Cinnober

Peter Lenti, en av Cinnobers grundare och tidigare cto, lämnar över ansvaret för teknologin till Hans Sjöberg som utses till cto. 

Publicerad 2018-03-26

Cinnober meddelar under måndagsförmiddagen att man har utsett Hans Sjöberg till cto, Chief Technology Officer, och Taraneh Derayati till Head of Sales.

- Det här är del av vår successionsplan och det är jättekul att få lyfta fram interna talanger, säger Veronica Augustsson, vd för Cinnober.

- Taraneh och Hans är båda djupt kunniga om vår bransch och våra kunders verksamheter, utmaningar och behov och jag är glad att ha dem ombord på de här viktiga positionerna. Deras föregångare kommer att vara kvar och arbeta operativt i företaget vilket underlättar en fortsatt hög servicenivå till våra kunder, fortsätter hon.

Hans Sjöberg har tidigare arbetat på investmentbankerna Lehman Brothers och Nomura. Han började på Cinnober 2012 när Cinnober köpte Nomuras svenska utvecklingsbolag i Umeå. På Cinnober har Hans Sjöberg bland annat arbetat i rollen som teknisk projektledare och lösningsarkitekt i högprofilerade projekt, bland annat leveransen av Cinnobers clearingsystem till London Metal Exchanges clearinghus LME Clear samt ett riskhanteringssystem till den japanska börsgruppen Japan Exchange Groups (JPX) samtliga marknader. 

Som cto kommer Hans Sjöberg att leda Cinnobers produktorganisation, inklusive produktarkitektur och FoU, enligt pressmeddelandet. Peter Lenti, en av Cinnobers grundare och tidigare cto, fortsätter att arbeta operativt som senior lösningsarkitekt och rådgivare. 

- Som ett oberoende fintech-bolag har Cinnober en viktig roll i en globalt sammankopplad finansbransch där det finns ett stort behov av innovativa tekniska lösningar, säger Hans Sjöberg.

- Tekniken och möjligheterna den för med sig utvecklas snabbt och jag ser fram emot att leda våra tekniska produktteam. Detta med målet att säkerställa ett fortsatt erbjudande med lösningar i absoluta framkant som hjälper våra kunder driva effektiva och konkurrenskraftiga verksamheter, fortsätter han.

Taraneh Derayati började på Cinnober 2009. Hon var senast projektledare för leveransen av Cinnobers clearingsystem till JPX som lanserades i februari i år. 

I sin nya roll kommer Taraneh Derayati att ansvara för försäljningen av Cinnobers börs- och clearing-teknologi till marknadsoperatörer och clearinghus globalt. Ulf Axman, tidigare Head of Sales på Cinnober, fortsätter även han att arbeta i företaget genom en senior rådgivarroll inom säljorganisationen. 

- Det är en väldigt intressant tid för vår bransch och jag ser fram emot att ta mig an den här rollen, säger Taraneh Derayati.

- Cinnober har alltid levererat moderna, robusta och flexibla lösningar till börser och clearinghus och vi är starkt positionerade för att fortsatt leda digitalisering och effektivisering av finansindustrin med effektiva realtidslösningar, fortsätter hon.

Platsannonser