Nytt jobb

Chefekonom ny vd på Handelskammaren

Det blir den nuvarande chefekonomen Andreas Hatzigeorgiou som tar över vd-posten på Stockholms Handelskammare.

Uppdaterad 2018-04-20
Publicerad 2018-04-20

Andreas Hatzigeorgiou tillträder sin nya tjänst den 1 oktober då nuvarande vd:n Maria Rankka lämnar posten som vd på Handelskammaren. Fram till dess kommer han vara fortsatt verksam i rollen som chefekonom.

– Det är en stor ära och en spännande utmaning att som vd för Stockholms Handelskammare driva på för att göra huvudstadsregionen till en ännu starkare tillväxtmotor för hela Sverige, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Andreas Hatzigeorgiou har arbetat på Stockholms Handelskammare sedan januari 2015 och arbetade dessförinnan på Utrikesdepartementet. Han är doktor i nationalekonomi.

– Jag är mycket inspirerad av att få leda Stockholms Handelskammare i en så pass intressant och viktig tid som nu. Urbaniseringen gör att huvudstadsregionen hela tiden växer i betydelse. Men vi möter betydande utmaningar som ställer nya krav på vår förmåga att tänka nytt och agera för att främja tillväxt, innovation och jobb, säger Andreas Hatzigeorgiou.

I en tidigare intervju med Realtid.se har Andreas Hatzigeorgiou berättat om sin bakgrund och snabba karriär som gjort honom till doktor i nationalekonomi, och via tidigare jobb på både Världsbanken och UD lett fram till den nuvarande positionen som välkänd chefekonom på Handelskammaren som tar en tydlig plats i debatten om Stockholms och näringslivets utveckling. "Jag ser hur saker kan vässas".

Platsannonser