FinansNyhet

Checkin.com rusar i premiärhandeln på First North 

Anders Borg är styrelseordförande för Checkin.dotcom Group. Kristoffer Cassel är bolagets grundare och vd.Anders Borg är styrelseordförande för Checkin.dotcom Group. Kristoffer Cassel är bolagets grundare och vd.
Anders Borg är styrelseordförande för Checkin.dotcom Group. Kristoffer Cassel är bolagets grundare och vd.
Publicerad

Teknikbolaget Checkin.com har fått en flygande start i sin börsdebut på Nasdaq First North Growth Market. 

Finwire/Realtid.se

Checkin har utvecklat en mjukvarutjänst som gör det enklare för användare att registrera sig på olika tjänster på nätet. Styrelseordförande är tidigare finansminister Anders Borg och flera aktörer har ställt upp som ankarinvesterare, däribland TIN Fonder, Norron Fonder, Knutsson Holdings och fastighetsmiljardären Erik Selin genom bolaget ES Aktiehandel.

Checkin genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades mer än 20 gånger. Bolaget tillfördes 45 miljoner före emissionskostnader och fick 1 220 nya aktieägare. Teckningskursen var 15,50 kronor per aktie. 

Aktien har hittills i dag handlats till 46,96 kronor som högst och 35,585 kronor som lägst. Klockan 09.59 var senast betalt 38, 25 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 147 procent jämfört med teckningskursen på 15,50 kronor.

Annons

Bolaget har 23,18 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 950 miljoner kronor räknat på senast betalt. 

Annons