FinansNyhet

Checkin.com Group: ”Vi har landat i att en notering passar oss väldigt väl”

"En eventuell kommande notering ser vi som en startpunkt snarare än en slutpunkt på" vår resa, säger bolagets vd Kristoffer Cassel till Realtid.
Publicerad

Finansprofilernas senaste techfavorit Regily filar på namnbyte till Checkin.com Group och överväger notering på First North redan före sommaren. 

Camilla Jonsson

Techbolaget Regily, som utvecklat en tjänst som underlättar hur man checkar in till tjänster på nätet tog nyligen in 20 miljoner kronor i en kraftigt övertecknad nyemission.

Enligt dokument från Bolagsverket byter bolaget nu namn från Regily till Checkin.com Group, precis som plattformen, vilket DI var först med att uppmärksamma. Namnbytet uppges vara en del av bolagets förberedelser inför en notering på First North i Stockholm, och att det kommer att ske redan före sommaren.

– I grunden behöver vi inte ta in pengar, eftersom vår affärsmodell redan är lönsam. Men vi har samtidigt väldigt aggressiva tillväxtplaner och vill nu växla upp vårt bolagsbyggande ytterligare. Med lyxproblemet att ha haft många olika intressanta förslag på bordet har vi landat i att en notering passar oss väldigt väl. Vi har redan haft turen att många av Nordens allra tyngsta investerare tror hårt på det vi gör och har valt att stötta oss. En eventuell kommande notering ser vi som en startpunkt snarare än en slutpunkt på vår resa, och det känns grymt bra att kunna erbjuda inte bara toppinvesterare utan även allmänheten möjligheten att vara med på den. Det är fortfarande viktigt att poängtera att ingenting är spikat kring namnbyte och notering före vår årsstämma 26 april. Men vi ser fram emot en väldigt spännande vår och sommar med många intressanta nyheter från vår sida, säger bolagets vd Kristoffer Cassel till Realtid.

Annons

I slutet av mars lanserade Regily den senaste versionen av bolagets plattform på Checkin.com och offentliggjorde samtidigt senaste emissionen vilken värderar bolaget till 300 miljoner kronor. TIN Fonder, Erik Selin Knutsson Holdings och Norron Fonder återfinns bland de nya investerarna och ansluter till bolagets största privata investerare sedan tidigare, Nicklas Storåkers samt finansprofilerna Anders Borg och Eirik Winter.

Merparten av bolagets nuvarande kunder är aktiva inom finansiella tjänster, dataspel, betting och prenumerationstjänster.

 

Annons

Erik Penser Bank har enligt DI anlitats som finansiell rådgivare i processen. 

 

Annons