Annons

Annons

Charette ny ordförande för Actics valberedning

Stefan Charette, som i dag är en av de största ägarna i börsnoterade Actic Group, har röstats fram som ordförande i valberedningen i bolaget.

Stefan Charette, som också är styrelseledamot i friskvårdsbolaget, gick in som cornerstone-investerare via sitt investmentbolag Athanase Industrial Partner i samband med att IK Investment Partner tog Actic till börsen under våren 2017. Redan då avviserades att Charette skulle äga 7,5 procent av bolagets aktier. Samtidigt skulle Swedbank Robur att äga 6 procent och Fjärde AP-fonden kommer att äga 5,8 procent av bolagets aktier.

I dag meddelar Actic Group att bolagets fyra största ägare har utsett ledamöter till valberedningen samt att valberedningen har haft ett konstitutionerande möte där en ordförande utsetts.

Valberedningen består av Marianne Flink från Swedbank Rober Fonder, Jannis Kitsakis utsedd av Fjärde AP-fonden, Erik Ingemarsson som är utsedd av Actic International Sârl, Stefan Charette, utsedd av Athanase Industrail Partner samt bolagets styrelseordförande Erik Lantman.

Annons

Annons

Av pressmeddelandet framgår det att valberedningen sedan beslutat att Stefan Charette ska ta ordförandeklubban i valberedningen.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons