FinansNyhet

Cevian lämnar Danske Bank

Lars Förberg är managing partner och medgrundare i Cevian Capital och den som lett arbetet med fondens innehav i Danske Bank. 2016 lämnade han bankens styrelse.
Publicerad

Aktivistfonden Cevian Capital har sålt hela sitt kvarvarande aktieinnehav i Danske Bank, berättar Lars Förberg för Financial Times.

Realtid.se

Cevian, som leds av finansmännen Christer Gardell och Lars Förberg, dök upp i Danske Banks ägarlista 2011 och investeringen har mer än trefaldigats i värde sedan dess. Cevian ägde över 9 procent av aktierna Danske i början av 2013.

I artikeln i Financial Times beskrivs hur Cevian träffade många konkurrenter, myndigheter och före detta anställda för att dra upp strategin för banken som då var i behov av en vändning. Därefter försökte Cevian få gehör för den nya strategin bland andra investerare, anställda och fackförbund.

”Det fanns viss politiskt motstånd, men det vara begränsat till några individer”, berättar Lars Förberg för Financial Times om investeringen i den danska banken.

Annons

I början på 2016 berättade Lars förberg att han inte ställde upp för omval till banken styrelse, och i december 2016 flaggade Cevian för ett aktieinnehav i banken understigande 5 procent.

Annons