Catrina Ingelstam har tagit över styrelseklubban i sjätte apan från Ebba Lindsö.
Finans

Catrina Ingelstam tar över klubban från Ebba Lindsö i Sjätte AP-fonden

Regeringen har utsett civilekonomen Catrina Ingelstam till ny ordförande för Sjätte AP-fondens styrelse. Dessutom tillkommer fem nya styrelseledamöter i AP-fonderna, däribland Jan Roxendal och Klas Eklund.

Uppdaterad 2017-05-24
Publicerad 2017-05-24

Ingelstam är sedan tidigare ledamot i fondens styrelse och ersätter Ebba Lindsö som inte stått till förfogande för omval. Regeringen har även utsett en ny vice ordförande i Andra AP-fonden, en ny ledamot i Tredje AP-fonden och två nya ledamöter i Sjätte AP-fonden.

– AP-fonderna har i uppgift att bidra till svenska folkets pensioner, så att sitta i en AP-fondstyrelse är ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag. Jag är glad för de nya krafter som nu tillförs styrelserna samtidigt som jag vill uttrycka min uppskattning för styrelsernas och fondernas arbete, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) i ett pressmeddelande.

Catrina Ingelstam har en lång bakgrund inom ledande operativa roller och styrelseuppdrag med affärsfokus inom bland annat finans, fastigheter och försäkring. Hon sitter i styrelsen sedan tidigare och ersätter Ebba Lindsö som efter sex år som ordförande valt att inte ställa upp för omval. Ett beslut hon meddelade efter att hon lämnat ordförandeposten i det skandalomsusade fondbolaget Allras styrelse.

Ledamöterna i de sex AP-fondernas styrelser, totalt 50 stycken inklusive sex ordförande och sex vice ordförande, utses för ett år i taget.

Regeringen har vid sidan av Ingelstam utsett följande nya ledamöter i AP-fondernas styrelser:

Jan Roxendal, vice ordförande (Andra AP-fonden).
Christina Lindenius, ledamot (Tredje AP-fonden).
Ingrid Werner, ledamot (Fjärde AP-fonden).
Klas Eklund, ledamot (Sjätte AP-fonden).
Katarina Staaf, ledamot (Sjätte AP-fonden).

Platsannonser