Finans

Catharina Lagerstam är årets GRC-profil

Transcendent Group utsåg årets profil inom governance, risk och compliance. Tävlingen syftar till att uppmärksamma de goda exemplen.

Uppdaterad 2017-02-03
Publicerad 2017-02-03

Årets GRC-profil blev Catharina Lagerstam med motiveringen att "Catharinas insatser för branschen är ovärderliga".

Catharina Lagerstam är styrelseproffs och arbetar som fristående rådgivare. Hon blev känd för en bredare allmänhet våren 2010 när hon avgick ur styrelsen för HQ AB. Hon fick dessutom Veckans Affärers pris som Årets Ryggrad 2010. Hon har även uppfunnit Value-at-Riskmodellen, en metod som används för att mäta risker och den används över hela världen idag. Det framgår av ett pressmeddelande.

-Catharina är, trots hård konkurrens, en klar vinnare i mina ögon. Det första ordet jag kommer att tänka när jag ska beskriva Catharina är integritet. Hon är opretentiös men ändå operativt kunnig och hands-on samtidigt som arbetet sker från styrelsen. Känd för sin trygghet och fasta övertygelse. Från positionen i styrelsen, som föreläsare och debattör arbetar Catharina för ordning och reda och tagande av ansvar. Både jag och juryn är väldigt glada över att kunna utse Catharina Lagerstam till Årets GRC-profil 2016, säger Martin Malm, juryordförande och VD på Transcendent Group.

Finalister var även Linda Lundin, CEO på IIA Sverige, Gent Jansson, head of group compliance på SEB och Torbjörn Jacobsson, chief risk officer på Marginalen Bank.

Den oberoende juryn bestod av; Martin Malm, vd på Transcendent Group, Ann-Katrin Harringer, internrevisionschef på Skatteverket, Peter Rosenqvist, Chief Risk Officer på Avanza Bank och Håkan Kvarnström, Chief Risk Officer på TeliaSonera.

Enligt Transcendent Group syftar årets GRC-profil till att vidga den allmänna förståelsen för GRC och att uppmärksamma de goda exemplen.

Tävlingen är öppen för alla i Sverige oavsett roll och bransch.

Platsannonser