M&A

Catena Media expanderar inom finansiella tjänster

Optimizer Invest-ägda Catena Media förvärvar samtliga affiliate-tillgångar i den tyska affiliate-sajten Brokerdeal.de. Därmed skalar bolaget upp sin satsning på finansiella tjänster.

Uppdaterad 2018-04-12
Publicerad 2018-04-12

Brokerdeal.de arbetar med att generera leads i finanssektorn, grundades 2011 och har sin bas i München i Tyskland.

“Genom förvärvet stärker Catena Media sin redan ledande ställning gällande onlinebaserad kundanskaffning i Europa och utökar ytterligare sin nya branschsatsning – finansiella tjänster. De förvärvade tillgångarna genererar för närvarande en kvartalsomsättning på cirka 300 000 euro”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Förvärvet är strategiskt viktigt för Catena Media. I november i fjol tog vi det första steget mot att gå in i en ny bransch – marknaden för finansiella tjänster. Därefter har vi förvärvat tillgångar och rekryterat medarbetare. Vi befinner oss nu i en position där vi kan öka tempot för den här strategiska satsningen och förvärvet av Brokerdeal.de visar att det är på gång precis nu, säger Henrik Persson Ekdahl, tillförordnad vd för Catena Media. 

Den förväntade totala köpeskillingen uppgår till 3,6 miljoner euro.

Den inledande köpeskillingen består av en förskottsbetalning om 1,2 miljoner euro, varav 840 000 euro betalas kontant och återstående 360 000 euro i nyemitterade aktier i Catena Media.

Högsta möjliga förvärvskostnad är 4,8 miljoner euro, baserat på intäktsutvecklingen under en period om två år.

Nigel Frith, tidigare globalt ansvarig på FXcompared.com, har utsetts att leda den nya affärsenheten som är inriktad på finansiella tjänster. Han kommer vara baserad i London.

Som Realtid.se tidigare har redogjort för så storsatsar det svensknorska snabbväxande investmentbolaget Optimizer invest nu på finanssektorn med fokus på online-trading. Det har genomfört rad investeringar inom sektorn på senare tid. Bland köpen återfinns bland annat en kryptoplattform, en robotrådgivare och en nyhetssajt inom finans.

Ett av Optimizer invests största portföljbolag är marknadsföringsföretaget Catena Media.

Catena Media är ett så kallat affiliate- eller leadgenerationföretag. Det går förenklat ut på att bolaget slussar kunder från ett ställe till ett annat. Intäktsmodellen bygger sedan på att man tar betalt för denna slussning av de aktörer som vill synas på dessa slussningsportaler eller sajter.

Platsannonser

Logga in