FinansNyhet

Catella rekryterar Jacob Bruzelius

Publicerad

Jacob Bruzelius har rekryterats till Catella som ansvarig för Debt Advisory and Restructuring på Catellas Corporate Finance i Stockholm.

Camilla Jonsson

Jacob Bruzelius har tidigare arbetat på Aareal Bank, The Royal Bank of Scotland och Rikshem. 

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera Jacob som ska bli ansvarig för vår verksamhet inom Debt Advisory and Restructuring. Det aktuella marknadsläget skapar såväl utmaningar som intressanta möjligheter, säger Robert Fonovich chef för Catellas svenska Corporate Finance i en skriftlig kommentar.

Jacob Bruzelius har en bred erfarenhet från finansiering inom fastighetssektorn. Efter finanskrisen ledde han några av de största omstruktureringarna på den svenska fastighetsmarknaden och som Finanschef på Rikshem drev han arbetet med att införskaffa en kreditrating, den första för fastighetsbolag utanför den statliga och kommunala sektorn sedan 2005. Han tillträder tjänsten som ansvarig för Debt Advisory and Restructuring på Catella i augusti. 

Annons

– Jag ser mycket fram emot att ansluta till Catella och utveckla arbetet med skuldrådgivning och omstruktureringar. Marknaden för fastighetsfinansiering är på väg in i en ny fas och det ska bli spännande att vara med och driva den utvecklingen, säger Jacob Bruzelius, blivande chef för Debt Advisory and Restructuring på Catellas Corporate Finance. 

Annons