Annons

Annons

Catella bildar nytt bolag

Catella etablerar fondförvaltaren Catella Residential Investment Management, Crim, med bas i Berlin.

Catella meddelar i dag att bolaget etablerar ett nytt bolag, fondförvaltaren Catella Residential Investment Management GmbH (Crim). Crim kommer vara helägt av Catella Property Fund Management AB och fokusera på europeiska bostadsfastigheter. 

Sedan januari 2016 har Catella Real Estate AG byggt upp ett starkt team av fastighetsförvaltare i Berlin under ledning av Xavier Jongen och Michael Keune, enligt pressmeddelandet. Teamet förvaltar två mutual property funds och tre special property funds. Det totala investerade beloppet i de fem fonderna uppgår till 1,3 miljarder euro och än så länge har fonderna investerat i åtta länder i Europa; Tyskland, Holland, Danmark, Spanien, Frankrike, Storbritannien, Polen och Österrike.

”Beslutet att etablera Crim är ett ytterligare steg i Catellas ambition att bygga och utveckla starka och specialiserade kompetenscenter som hanterar europeiska bostadsfastigheter. Hela Berlin-teamet i Catella Real Estate AG, som består av 18 anställda, har flyttat till Crim för att fullt ut fokusera på att vidareutveckla bostadsfondens erbjudande. Xavier Jongen och Michael Keune kommer att vara chefer för Crim”, framgår det av pressmeddelandet. 

Annons

Annons

Catella Real Estate AG fortsätter att ansvara för back office för alla bostadsfonder som förvaltas av Crim.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons