Fastigheter

Castellum satsar på coworking

Castellum köper 100 procent av United Spaces för 200 miljoner kronor.

Realtid.se
Uppdaterad 2019-01-29
Publicerad 2019-01-29

Tillgänglighet och flexibilitet är självklara krav på framtidens service. Det gäller också fastighetsbranschen, konstaterar Castellum.

Coworking, delade kontor, har redan gjort intåg i storstäderna och spås en urstark tillväxt kommande år. I centrala London och på Manhattan i New York utgör coworking redan 25-30 procent av nytecknade avtal på kontorsmarknaden.

– Coworking handlar om så mycket mer än snygga lokaler. Det är resurseffektivt för planeten och plånboken, men det handlar också om att bygga gemenskap mellan människor, oväntade möten och kreativitet. Jag är övertygad om att det här är en disruptiv affärsmodell som kommer att förändra hela kontorsmarknaden och ersätta dagens fasta kontorslösningar, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB.

– Med Castellum som ny ägare får United Spaces det som krävs för att fortsätta utveckla Nordens mest attraktiva coworking-koncept. Castellum är en dedikerad ägare med höga ambitioner som vill ta greppet om framtidens sätt att arbeta med United Spaces som bas”, säger Göran Garberg, grundare av United Spaces.

Sedvanliga tillträdesvillkor gäller och förväntas vara uppfyllda under den senare delen av februari 2019, varefter tillträdet kommer genomföras.

Om Castellum

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 89,2 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.
   
Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

Platsannonser

Logga in