Fastigheter

Castellum säljer för 486 miljoner

Castellum fortsätter att sälja av Norrporten-portföljen. Nu lämnar bolaget Luleå.

Uppdaterad 2016-12-09
Publicerad 2016-12-09

Castellum har sålt en kontorsfastighet i Luleå, Lejonet 11, omfattande cirka 21.800 kvadratmeter till statligt ägda Specialfastigheter. Försäljningspriset uppgick till 486 miljoner kronor, efter avdrag för omkostnader och bedömd uppskjuten skatt om 27 miljoner, vilket översteg senaste köpeskillingen vid förvärvet av Norrporten i våras med 27 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

De största hyresgästerna är Sveriges Domstolar, Rikspolisstyrelsen och Kronofogdemyndigheten. Den ekonomiska uthyrningsgraden är cirka 99 procent och den genomsnittliga kontraktslängden är cirka 8 år.
Försäljningen innebär att Castellum lämnar Luleå och frånträde sker den 15 december 2016.

Efter förvärvet av Norrporten aviserade Castellum att försäljningar om minst 4 miljarder kronor skulle genomföras som en del i finansieringen av affären. Den har överträffats och med dagens försäljning har fastigheter för ca 6,8 miljarder kronor sålts sedan i våras.

-Jag är nöjd över att vi nu genomfört de försäljningar vi aviserade vid köpet av Norrporten, säger vd Henrik Saxborn i en kommentar.

Han säger även att ambitionsnivån för investeringar framåt är oförändrad.

- Att nettoinvestera motsvarande 5% av vårt fastighetsvärde varje år – det vill säga upp mot tio miljarder kronor över en treårsperiod.

Platsannonser

Logga in