Castellum avser förvärva Stockholms Vattens tidigare huvudkontor på Torsgatan i Stockholm.
Fastigheter

Castellum köper profilfastighet i Stockholm

Fastighetsbolaget avser att köpa Stockholm Vattens gamla huvudkontor för 800 miljoner kronor.
 

Uppdaterad 2017-02-01
Publicerad 2017-02-01

Castellum planerar att förvärva Sabbatsberg 24 i Stockholm – den välkända fastigheten vid Torsgatan som ritades av Ferdinand Boberg och tidigare varit Stockholm Vattens huvudkontor. Förvärvet förutsätter slutgiltigt beslut i kommunfullmäktige i Stockholm i mars. Underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 800 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Castellum äger fastigheter i närområdet och planerar att medverka i utvecklingen av Torsgatan tillsammans med Stockholms stad. "Fastigheten som Stockholm Vatten lämnat stod klar 1906 och har unika historiska kvaliteter som ska tillvaratas och förädlas. Exteriören ritades av den legendariske arkitekten Ferdinand Boberg som också är mannen bakom många andra kända byggnader, exempelvis regeringskansliet Rosenbad och NK-huset i Stockholm", skriver bolaget i pressmeddelandet.

–Det här är en fastighet med ett fantastiskt läge. Vi ser fram emot både att utveckla den befintliga byggnaden och att kunna bidra med nya kommersiella ytor mitt i Stockholm, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

Ärendet bereds för att kunna godkännas vid kommunfullmäktiges sammanträde den 20 mars 2017. Det innebär att överlåtelsen kan ske under andra halvan av april efter att fullmäktigebeslutet vunnit laga kraft.

Ett av Castellums mål är att utveckla sitt fastighetsbestånd genom en nettoinvestering om minst 5 procent av fastighetsvärdet varje år.

Platsannonser

Logga in