Henrik Saxborn, vd för Castellum. Foto: TT
Foto: TT
M&A

Castellum ger upp Entra

Castellum har inte mottagit accepter av erbjudandet i tillräcklig utsträckning.

Uppdaterad 2021-02-08
Publicerad 2021-02-08

Den 7 januari offentliggjorde Castellum ett pressmeddelande om lämnandet av ett villkorat frivilligt utbytes- och kontant erbjudande att förvärva samtliga utestående aktier i Entra  i enlighet med en erbjudandehandling daterad den 7 januari 2021.

Acceptperioden för erbjudandet löpte ut den 6 februari 2021. Castellum har inte mottagit accepter av Erbjudandet i tillräcklig utsträckning för att den lägsta acceptgraden enligt villkoren. Castellum har därför beslutat att dra tillbaka erbjudandet. Aktieägare som har accepterat erbjudandet är därigenom inte längre bundna av åtaganden enligteErbjudandet och alla blockeringar av Entra-aktier som lämnats in i erbjudandet kommer att släppas.

–Castellums ambition att bygga vidare på den nordiska plattformen inom kontor och logistik kvarstår. Bolaget har idag en av Nordens starkaste balansräkningar med en belåningsgrad om cirka 40 procent efter försäljningen till Blackstone och kommer fortsätta förvärva och utveckla nya projekt där Castellum har pågående projekt för ca 4,7 miljarder kronor, säger Henrik Saxborn i en skriftlig kommentar.

 

Platsannonser

Logga in