Juridik

Cassandra Oil stämmer Länsförsäkringar

Cassandra Oils dotterbolag stämmer Länsförsäkringar Bergslagen. Mångmiljonstämningen handlar om försäkringskrav efter en fabriksbrand i slutet på maj.

Publicerad 2017-09-14

Cassandra Oil AB:s dotterbolag Cassandra Oil Technology AB har skickat in en stämningsansökan till Västmanlands tingsrätt mot Länsförsäkringar Bergslagen. Där ställs krav på försäkringsersättning efter branden i företagets fabrikslokaler den 28 maj 2017, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Cassandra yrkar i stämningsansökan att tingsrätten skall fastställa att Cassandra har rätt till försäkringsersättning i enlighet med försäkringsvillkoren och att Länsförsäkringar vidare ska förpliktigas att utbetala 40 miljoner kronor att avräknas mot den slutligt fastställda ersättningen som bedöms bli avsevärt högre. Cassandra förbehåller sig vidare rätten att kräva skadestånd för den skada man åsamkas på grund av Länsförsäkringars vägran att utbetala förskott.

Cassandra gör tillsammans med sina jurister bedömningen att man har goda grunder att vinna bifall för sin talan, skriver bolaget vidare.

Företrädare för Cassandra i tvisten är Advokatfirma DLA Piper i Stockholm.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in