Ulf Vucetic, chef för Investment banking på Carnegie, vars corporate finance-rådgivare toppar både den nordiska och svenska rankingen, enligt Prosperas undersökning.
Bank

Carnegie toppar nordiska företagsaffärer

Företagskunderna placerar Carnegie högst bland rådgivarna i företagstransaktioner på den nordiska marknaden, enligt Prosperas senaste undersökning. Danske Bank och ABG Sundal Collier ligger också högt upp på den nordiska listan.

Uppdaterad 2017-12-05
Publicerad 2017-12-05

Carnegie toppar återigen rankingen av rådgivare på den nordiska marknaden för företagstransaktioner, såväl totalt som inom samgåenden och förvärv (M&A) och aktiemarknadstransaktioner (ECM), enligt Kantar Sifo/Prosperas senaste kundundersökning.

Det skriver banken i ett pressmeddelande.

Utvärderingen omfattar bedömningskriterier som marknadsposition, kapacitet, förståelse för företag och marknader samt genomförande och kompetens. Undersökningen genomförs bland nordiska företag som anlitat rådgivningstjänster för kapitalmarknadstransaktioner, samgåenden, förvärv eller avyttringar.

Toppen på rankinglistan för den nordiska marknaden för corporate finance-rådgivare ser ut på följande sätt, enligt undersökningen:

1. Carnegie
2. Danske Bank
3. ABG Sundal Collier
4. SEB
5. Nordea

– Marknaden för företagsaffärer har varit fortsatt gynnsam under 2017 och för Carnegies del så har vi lyckats få en god utväxling på de förutsättningarna, både inom M&A och ECM. Vi har bland annat fått förtroende att medverka i 20 av 27 större börsnoteringar på den nordiska marknaden hittills i år, säger Ulf Vucetic, chef för Investment banking på Carnegie.

Utöver topplaceringen på den totala rankingen i Norden så behåller Carnegie en ledande ställning i Danmark, avancerar i rankingen på den norska marknaden samt försvarar förstaplatsen för såväl M&A som ECM i Sverige.

– Bara sett till större svenska börsnoteringar så är Carnegie delaktiga i nästintill samtliga transaktioner under året, inom en rad olika sektorer. Extra roligt är att vi efter några års bortavaro från finska marknaden har etablerat oss ordentligt och medverkat i ett flertal av marknadens största transaktioner som noteringarna av Terveystalo och Rovio samt IK Investments Partners försäljning av Evac Group, säger Lars-Erik Sjöberg, chef för Investment banking Sverige/Finland.

Rankingen på den svenska marknaden för corporate finance-rådgivare ser något annorlunda ut, enligt undersökningen. På den svenska listan får både SEB och Morgan Stanley högre placeringar, jämfört med den nordiska rankingen:

1. Carnegie
2. SEB
3. Danske Bank
4. ABG Sundal Collier
5. Morgan Stanley

Platsannonser