Jonas Predikaka, chef för Private banking på Carnegie.
Bank

Carnegie i topp i svensk Private banking

Carnegie stärker greppet om sin ledande position på den svenska Private banking-marknaden, enligt Prosperas senaste kund- och marknadsundersökning.

Uppdaterad 2017-10-19
Publicerad 2017-10-19

Carnegie upprepar därmed fjolårets topplacering bland svenska Private banking-aktörer. Kunderna placerar Carnegie högst i åtta av tolv utvärderade kategorier.

– Jag tolkar det som att vi dels gör rätt saker, men också att kunderna faktiskt upplever det utvecklingsarbete vi hela tiden bedriver. Samtidigt känns det extra roligt med en stark kundåterkoppling när vi själva upplever att vi har det mest spännande framför oss. Vi är precis i färd med att lansera nya förvaltningsprodukter och tjänster som vi har utvecklat under en tid, som bygger på Carnegies spetskompetens inom analys och allokering. Efter årsskiftet kommer vi också att erbjuda nya digitala tjänster som ytterligare kommer stärka kundupplevelsen, säger Jonas Predikaka, chef för Private banking på Carnegie.

Rankingen enligt Prosperas undersökning ser ut på följande sätt:

1. Carnegie
2. Danske Bank
3. Handelsbanken
4. SEB
5. Avanza

Om undersökningen: Kantar Sifo Prospera genomför undersökningen för Private banking årligen. Resultatet baseras på över 500 intervjuer fördelat på två kundkategorier; förmögna privatpersoner med finansiella tillgångar överstigande fem miljoner kronor samt företagare, som är både ägare och vd, med finansiella tillgångar överstigande fem miljoner kronor.

Platsannonser