Carnegie bäst på nordiska företagstransaktioner

Carnegie toppar för fjärde året i rad rankingen bland rådgivare av nordiska företagstransaktioner, enligt Kantar Sifo Prosperas senaste kundundersökning. 

Publicerad 2019-12-06

– Det som talar för oss är att vi har ett extremt stort fokus på rådgivning i allt vi gör. Vi gör också många transaktioner, ju mer man gör desto bättre blir man, säger Tony Elofsson, chef för Investment Banking Sverige på Carnegie till Realtid.

Carnegie ligger överst på rankingen i Norden inom aktiemarknadstransaktioner och på andra plats efter SEB inom samgåenden och förvärv.

– Det här är en track-record business. Ju mer man gör desto lättare blir det att få nya uppdrag, säger Tony Elofsson. 

Kundundersökningen vänder sig till nordiska företag som har anlitat rådgivningstjänster i samband med kapitalmarknadstransaktioner, samgåenden, förvärv eller avyttringar. Marknadsundersökningen tyder på ett högt kundförtroende även på den svenska marknaden. Här kommer Carnegie på första plats totalt såväl som inom både aktiemarknadstransaktioner samt samgåenden och förvärv. 

– Ett gynnsamt affärsklimat har stimulerat transaktionsmarknaden i hela Norden under 2019. För Carnegies del har det gett oss ännu större erfarenhet, säger Ulf Vucetic, chef för Investment Banking på Carnegie i en presskommentar.

– Vi har varit delaktiga i ett stort antal aktiemarknadstransaktioner fördelade på våra nordiska verksamheter och upplever en stark tillväxt inom samgåenden och förvärv, säger Ulf Vucetic, chef för Investment Banking.

 

 

 

 

 

Carnegie i topp – igen

2019      2018        

1            1            Carnegie

2            3            ABG Sundal Collier

3            4            SEB

4            2            Danske Bank

5            5            Nordea 

Platsannonser