Annons

Annons

Capman etablerar en ny nordisk fond

Capman etablerar en ny fond fokuserad på fastigheter i Norden.

I dag meddelar Capman att en ny fond med fokus på fastigheter i Norden har etablerats, CapMan Nordic Property Income Fund, CMNPI.  

CMNPI-fonden ska fokusera på stabila inkomstgenererande fastigheter i de största nordiska städerna med solida långsiktiga tillväxtfaktorer, enligt pressmeddelandet. CMNPI-fonden fokuserar främst på kontor och handelsfastigheter, men den kommer också att investera i andra fastighetssektorer som ger stabil och förutsägbar inkomst, till exempel logistikfastigheter, framgår det.

Capman uppger även i pressmeddelandet att ett erbjudande kommer gå ut på marknaden om att investera i fonden. Erbjudandet kommer tillskillnad från tidigare erbjudanden från Capman även vara riktad mot mindre investerare vid sidan av institutionella investerare.

Annons

Annons

Det framgår att fonden har en stark pipeline av investeringsmöjligheter och förväntas göra det första förvärvet under 2017. Fonden har ingen förutsagt målstorlek men siktar i första hand att ta in över 200 miljoner euro under dess första två verksamhetsår.

Capmans vd Joakim Frimodig uppger är en att detta är bolagets första open-ended fond (antalet fondandelar kan kontinuerligt ökas och minskas) och att målet är att erbjuda mer flexibla investeringsprodukter till klienterna och kunna nå en ännu bredare grupp investerare. 

Mika Matikainen, managing director på Capman Real Estate pekar på de låga räntorna på marknaden i dag vilket ökar efterfrågan på fastigheter som är inkomst- och likviditetsbringande.

Capman Real Estate har ett team med över 30 fastighetsexperter in Helsingfors, Stockholm and Köpenhamn. Capman Real Estate har över 1,7 miljarder euro under förvaltning.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons