FinansNyhet

Capital Conquest ny storägare i Smart Energy

Publicerad

Capital Conquest AB blir ny storägare Smart Energy Group AB, noterat på NGM Nordic MTF i Stockholm. Ägarandelen är 17,4 procent.

Johan Såthe

Det blev för en tid sedan klart att investmentbolaget Capital Conquest AB gått in som storägare bränslebolaget Smart Energy, noterat på NGM Nordic MTF under kortnamnet SEGR.

I ett pressmeddelande berättar bolaget att man nu gjort en omförhandling med bolagets huvudsakliga kreditgivare och tecknat ett nytt kreditavtal som stärker bolagets finansiella ställning med 15 miljoner kronor.

Bolagets huvudägare har även valt att gå i borgen för motsvarande belopp för kreditgivarens räkning. Bolaget har även fört diskussioner med övriga kreditgivare och nu enats om nya lånevillkor, som frigör ytterligare cirka 5 miljoner kronor. Bolaget har även tecknat ett nytt kreditavtal med bolagets depåbank om ett belopp på 10 miljoner kronor, som kan användas till bolagets löpnade värdepappershandel.

Annons

– Sammantaget så står bolaget väl rustande inför höstens utmaningar och ser fram emot de nya börsnoteringar som marknaden förhoppningsvis kommer kunna presentera under hösten, säger Glenn Renhult, vd för Capital Conquest.

Annons