Annons

Annons

Capios vd vill lämna

Thomas Berglund har meddelat Capios styrelse att han önskar att lämna sitt uppdrag som Capios verkställande direktör och koncernchef när en efterträdare är på plats. 

Styrelsen har idag kommit överens med Thomas Berglund om att han, oaktat sitt anställningsavtal, fortsätter sitt arbete med oförminskad kraft fram till att en ersättare finns på plats.

Styrelsen har idag också beslutat att starta en rekryteringsprocess med hjälp av ett externt rekryteringsföretag för att finna en ny verkställande direktör och koncernchef.

– Det är spännande och ett privilegium att få vara med att utveckla svensk och internationell sjukvård tillsammans med alla kunniga och engagerade medarbetare i Capio. Jag vet att vi i Capio gör skillnad, både i Sverige och utanför. Efter mer än 30 år som företagsledare, varav tio i Capio, är det dags att lämna över. Capio går nu in i nästa fas av utveckling, där det digitala genombrottet kommer att ge sjukvårdens medarbetare fantastiska nya redskap och patienten helt ny tillgänglighet, kunskap och inflytande över sin vård, säger Thomas Berglund i ett pressmeddelande.

– Capio har under Thomas Berglunds ledning lett utvecklingen inom Modern Medicin och Rapid Recovery med patienten i fokus. Styrelsen och ledningen vill nu dra nytta av den starka plattform som byggts och öka fokus på tillväxt genom ytterligare specialisering och digitalisering av verksamheten, vilket kommer att prägla den rekryteringsprocess som vi nu har framför oss, säger Michael Wolf, styrelseordförande i Capio, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons