Annons

Annons

capio.jpg

S:t Görans Sjukhus i Stockholm drivs av Capio.

Capios styrelse antar Ramsays bud

Capios styrelse rekommenderar enhälligt Capios aktieägare att acceptera det höjda erbjudandet från Ramsay GdS och ställer in den extra bolagsstämman.

Ramsay Générale de Santé höjde budet på vårdkoncernen Capio i tisdags från 48,50 kronor per aktie till 58 kronor per aktie. Nu varar Capios styrelse med att rekommendera aktieägarna att acceptera budet.

Det höjda erbjudandet motsvarar en premie om cirka 39 procent jämfört med stängningskursen om 41,80 kronor per aktie på Nasdaq Stockholm den 12 juli 2018 samt en premie om cirka 14 procent jämfört med stängningskursen om 50,80 kronor per aktie på Nasdaq Stockholm. Det är även en höjning med cirka 20 procent jämfört med det ursprungliga erbjudandet.

Ramsay GdS har beslutat att sänka villkoret avseende anslutningsgraden till 75 procent (efter full utspädning). 

Annons

Annons

Capios styrelse rekommenderar enhälligt Capios aktieägare att acceptera det höjda erbjudandet. Till följd av detta har styrelsen beslutat att återkalla sitt förslag om den föreslagna avyttringen av Capio Frankrike till Vivalto Santé och har därmed ställt in den extra bolagsstämman som skulle ägt rum den 18 oktober 2018.

Capio uppger även att man tidigare har meddelat att man ska ersätta Vivalto för dess kostnader i anledning av transaktionen med upp till 5 miljoner euro om Capios styrelse rekommenderar ett offentligt uppköpserbjudande eller ställer in den extra bolagsstämman. Detta kostnadstäcknings-åtagande kommer att betalas ut till Vivalto, konstaterar Capio i dag.

PJT Partners har anlitats som finansiell rådgivare, Mannheimer Swartling som legal rådgivare samt Fogel & Partners som kommunikationsrådgivare till Capios styrelse.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons