Annons

Annons

Capio bekräftar samtal om försäljning av verksamhet

Capio bekräftar en möjlig avyttring av de icke-Nordiska verksamheterna samt att bolaget har kontaktats av potentiella köpare.

Capio skriver i ett pressmeddelande, med anledning av marknadsrykten, att man bekräftar att diskussioner pågår som rör en möjlig avyttring av Capios icke-Nordiska verksamheter. 

"Capio utvärderar kontinuerligt olika alternativ för att driva tillväxt och skapa aktieägarvärde. Inom ramen för utvärderingen av flera olika alternativ har Capio kontaktats av potentiella köpare och diskussioner har inletts rörande de icke-Nordiska verksamheterna", skriver vårdbolaget. 

Capio uppger att styrelsen anser att det är "logiskt att utvärdera dessa kontakter för att analysera huruvida de är värdeskapande för Capios aktieägare och reflekterar det fulla värdet av Capios icke-Nordiska verksamheter". 

Annons

Annons

Vidare skriver Capio att styrelsen bedömer att "en ompositionering av Capio mot den nordiska marknaden har potential att förstärka förmågan att genomföra Capios strategiska fokus på specialisering och digitalisering, vilket driver aktieägarvärde". 

Capio poängterar att inga beslut har fattats om möjliga strukturella förändringar.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons