Så här kommer centret att se ut invändigt. Foto: Press
Digitalisering

Capgemini startar innovationscenter i Stockholm

Centret ska vägleda startups inom robotik, blockchain och digitalisering. Huvudstaden har den hetaste startup-scenen i Europa efter London, enligt konsultbolaget.

Uppdaterad 2018-04-12
Publicerad 2018-04-12

Centret ingår i konsultbolagets globala entreprenörs- och hubb-nätverk Applied Innovation Exchange (AIE).

AIE uppges ha till uppgift att "bygga ett ekosystem med startups, näringsliv och högskolor och universitet". Centret uppges ha som mål att "stötta den digitala resan för både nordiska och globala bolag".

– Företag i hela Skandinavien letar efter starka samarbetspartners som kan möjliggöra digital förändring och ge tillgång till ett ekosystem av startups och partners inom teknik, med relevant erfarenhet inom områden som till exempel robotik, blockchain och det digitala. Nu har vi en fysisk plats som främjar nätverkande och nya partnerskap, idéer och affärsmodeller som hjälper våra kunder att uppnå konkurrenskraft och tillväxt, säger Anil Agarwal, vd för Capgemini i Sverige och Norge.

Centret ska även fungera som en knytpunkt mellan kunder och Capgeminis globala ekosystem som förser kunder med erfarenheter och trender inom teknik.

Capgeminis verksamhet i Norden expanderar främst inom molntjänster och digitalisering. Centret ska använda konsultbolagets omfattande branschkompetens för att ge strategiska råd och hjälp med digital förändring, både på tekniksidan och i affären.

Platsannonser

Logga in