FinansNyhet

Capgemini samlar innovation och högteknologiska konsulttjänster i Capgemini Engineering

William Rozé, vd för Capgemini EngineeringWilliam Rozé, vd för Capgemini Engineering
William Rozé, vd för Capgemini Engineering. Foto: Capgemini
Publicerad

Capgeminis samtliga ingenjörer och experter inom innovation och forskning och utveckling, FoU, samlas nu under varumärket Capgemini Engineering.

Marlène Sellebråten

Capgemini Engineering är namnet på ett nytt varumärke som samlar innovation och högteknologiska konsulttjänster från Altran och Capgemini framöver, sammanlagt 52 000 ingenjörer och forskare med närvaro i hela världen. William Rozé blir vd för Capgemini Engineering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det globala affärsområdet bygger på integrationen av Altran, som Capgemini förvärvade under 2020.

– Dagens ledande organisationer förstår att teknik i kombination med forskning och utveckling sker snabbt och är under ständig utveckling. Det leder till ett behov av heltäckande partnerskap med kunder för att utveckla, lansera, hantera och modernisera banbrytande produkter, säger Aiman Ezzat, vd för Capgemini-koncernen, en en skriftlig kommentar. 

Annons

– Forskning och utveckling måste vara uppkopplad och datadriven för att optimera innovationen och påskynda utvecklingen. De tjänster som Capgemini Engineering erbjuder har utformats för att tillgodose exakt detta behov, att utnyttja kraften i data för att främja innovation, skapa nya kundupplevelser och leverera nya värdekällor, säger William Rozé, vd för Capgemini Engineering och medlem av koncernledningen.

Det globala affärsområdets tjänster omfattar tre områden: product and systems engineering; digital and software engineering; och industriell verksamhet.

Annons