Finans Nyhet

Calle Sjönell och Okee Williams

Publicerad

…grundaren av webbyrån Moonwalk respektive managementkonsulten som i år har utvecklat och lanserat cykeln Okee, hur kom ni på den idén?

– Vi hade känt varandra i flera år och bestämde oss för att vi skulle starta någon verksamhet tillsammans, men vi hade ingen idé om vad det skulle vara. Vi började med att fjällvandra för att få tid och ro att fundera ihop något, men det gick inte så bra. Det var inte förrän jag lånade en cykel av en kompis, en dansk budcykel, som den första tanken på att bygga en cykel uppstod, säger Calle.

Vad hände sedan?

– Vi fick hjälp av en cykelaffär på Södermalm att sätta ihop en prototyp som var inspirerad av den danska budcykeln. Under den första provturen på stan blev vi tillfrågade två gånger var vi hade köpt cykeln, och då började vi inse att det kunde finnas en marknad för vår cykel, berättar Okee.

Annons

Hur tror ni det kommer att gå att sälja cyklarna på nätet?

– Bra hoppas vi. Vi har redan sålt hälften av den första upplagan på 100 cyklar. 2004 blev ju ett bra år för e-handeln i stort. Vi tror att marknaden är mogen nu, säger Calle.

Kommer det komma fler modeller?

Annons

– Ja, vi tänker nog göra en damvariant också. Sen ska vi släppa en ny färg varje säsong vid sidan av den svarta originalfärgen, säger Calle.

Var tillverkar ni cykeln?

– Den görs i Taiwan, precis som de flesta av världens cyklar, säger Calle.

Annons

Vad händer med era vanliga jobb?

– De kommer vi att fortsätta med. Cykelverksamheten är mer av en sidobusiness för oss båda, säger Calle.

Annons