Annons

Annons

Bud på Tradedoubler bakom handelsstoppet

(Uppdaterad) Tradedoublers största ägare Reworld Media överväger att lägga ett bud på bolaget. Det är orsaken till att Stockholmsbörsen handelsstoppade bolaget tidigare under torsdagen, efter en kraftig uppgång på en i övrigt fallande börs.

I ett pressmeddelande kommenterar nu Tradedoublers vd Matthias Stadelmeyer handelsstoppet. Stoppet kom efter att aktien stigit kraftigt med 20 procent under torsdagens handel på en i övrigt fallande börs.

“Tradedoubler erhöll under eftermiddagen den 10 oktober 2018 ett så kallat letter of intent från bolagets största aktieägare Reworld Media S.A. med ett indikativt intresse avseende ett offentligt uppköpserbjudande avseende bolagets aktier”, skriver bolaget och fortsätter:

“Utöver ett indikativt budintresse samt att ett sådant erbjudande skulle kunna offentliggöras i början av november innehåller brevet inte några prisindikationer eller övriga villkor avseende ett eventuellt uppköpserbjudande.”

Annons

Annons

Den kraftiga uppgången på 20 procent tidigare under dagen i Tradedoublers aktie, innan handelsstoppet, kan jämföras med resten av utvecklingen på Stockholmsbörsen som sjönk över hela linjen.

Efter att handelsstoppet hävts på torsdagseftermiddagen, 20 minuter innan börsens stängning, fortsatte aktien att rusa och var som mest upp med 100 procent, men föll sedan tillbaka under sluthandeln och stängde 41 procent upp för dagen, på en i övrigt fallande börs som sjönk med 2,4 procent.

Nu på fredagen fortsätter Tradedoubler att falla tillbaka på Stockholmsbörsen. Aktien har backat med 11 procent under handeln på förmiddagen (kl 11.40). 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons