Finans Nyhet

Brunch på Fotografiska

Taggar i artikeln

Brunch Fotografiska
Publicerad

Räkna inte med en flottig och sötsliskig brunch. På Fotografiska går maten i hälsans och hållbarhetens tecken.

När Fotografiska museet slog upp sina portar för drygt sex år sedan var utställningarna av hög internationell kvalitet, men i kaféet var utbudet minst sagt trist med inplastade smörgåsar. Sedan klev tv-kocken och krögaren Paul Svensson in på scenen och nu går vi dit minst lika mycket för maten som för fotoutställningarna. 

För ett par år sedan sattes ett nytt koncept för restaurangen där växterna står i centrum och där animalier används som tillbehör. Ekologiskt, grönt och närproducerat står i centrum. Detta märks även på brunchen.

Vi är där en söndag och det är fullsatt när vi anländer strax före tolvtiden. Här gäller det att boka bord, gärna i god tid i förväg för ibland kan det vara flera veckors väntetid. Vi serveras ett varmt gott hemlagat äppelte i små minikoppar och vi får berättat för oss vad som står på menyn i dag.

Annons

Rekommendationen är att börja med det kalla bordet där det förutom bröd, smör, ost och skinka även finns tupplever. En av dagens varma animalier är nämligen tupp. Några i sällskapet dyker direkt på det varma bordet där det serveras olika varma grönsaker, tupp och lax samt en tryffelsås som passar både till fisken och fågeln. Ost- och dessertbordet bjuder bland annat på fantastiska ostar, blåbärspaj och rödbetskaka. 

@eatoutstockholm på Instagram testar varje vecka lunchrestauranger, krogar och caféer i Stockholm

Fler brunchtips!

Om du vill ha fler brunchtips så missa inte Restaurangpoddens senaste avsnitt där de recenserar Greasy spoon, Eggs inc och Berns asiatiska.

Annons