Lista

Brummer & Partners lockade flest

Siffror från Brummer & Partners var det som lockade våra läsare överlägset mest denna vecka. Goldman Sachs nya klädkod och vem Frida Bratt har i åtanke när hon skriver i sin nya roll som sparekonom på Nordnet drog också storpublik.

Uppdaterad 2019-03-11
Publicerad 2019-03-09

1. Ännu ett miljardtapp för Brummer
Sveriges äldsta hedgefond, Nektar, tappade 13,3 miljarder i fondförmögenhet under 2018. Samtidigt lämnade nio medarbetare sina befattningar på Brummer & Partners-fonden.
Av: Sara Johansson       Publicerad: Måndag den 4 mars

2. Tungviktare till Carve efter svag utveckling i Brummer-fonderna
Brummer & Partners rekryterar tungviktare från bland annat Goldman Sachs, Morgan Stanley och Abberton för att vända den svaga utvecklingen i fonderna. ”Resultatet är en stor besvikelse”, skriver förvaltarna till Brummer & Partners Carve-fonder som föll betydligt mycket mer än jämförbart index.
Av: Sara Johansson      Publicerad: Fredag den 1 mars

3. "Slutet på traditionell förmögenhets- och kapitalförvaltning"
Förmögenhets- och kapitalförvaltare står för majoriteten av finansbranschens vinster, men tampas ändå med att uppnå skalenlig effektivitet och präglas av hårt pressade marginaler. Detta visar en ny studie från Accenture.
Av: Camilla Jonsson      Publicerad: Måndag den 4 mars

4. Professor: Recession i USA oundviklig
Utlandssvensken och professorn James Ohlson varnar för illavarslande tecken i den amerikanska ekonomin. Han anser att det ser så illa ut att en recession är i antågande.
Av: Margaret von Platen      Publicerad: Onsdag den 6 mars

5. Kronan – den perfekta skvalpvalutan
Kronans tendens att falla när det uppstår större oro på de internationella finansmarknaderna parat med våra låga räntor gör den till en bra ”osäker hamn” för valutaspekulanternas ”carry trade”. Det skriver Realtids Per Lindvall.
Av: Per Lindvall      Publicerad: Fredag den 1 mars

6. Miljardtapp för Brummerfonder
Fem av Brummer & Partners sex BMS-fonder tappar i fondförmögenhet och samtliga redovisar en negativ avkastning för 2018. Samtidigt satsar Brummer & Partners nu på hållbara investeringar.
Av: Sara Johansson      Publicerad: Fredag den 1 mars

7. Mediedramaturgin kan fälla Bonnesen
Kommer mediedramaturgin att kräva att Swedbanks vd får sparken? Det tror Realtids chefredaktör Johan Såthe.
Av: Johan Såthe      Publicerad: Lördag den 2 mars

8. 49 stämningar mot SSM-förening
Förhandstecknare av bostadsrätter vill få tillbaka förskottsbetalningarna. ”Det är SSM:s och föreningens uppfattning att avtalen är giltiga och att hävningarna är ogrundade”, säger bolaget i ett uttalande.
Av: Sara Johansson      Publicerad: Fredag den 1 mars

9. Goldman Sachs slappnar av
Goldman Sachs är den senaste i raden av Wall Street-banker som överger sin strikta klädkod till förmån för ett mer "flexibelt" klädval.
Av: Camilla Jonsson     Publicerad: Torsdag den 7 mars

10. ”Jag använder pappa som måttstock”
Hon har lämnat journalistiken för att bli Nordnets nya sparekonom. Med Swedbank-skandalen som fond berättar Frida Bratt om likheterna mellan sin gamla och nya roll – samt hur hon gör för att lyckas förklara ekonomi på ett sätt som folk förstår.
Av: Mårten Färlin      Publicerad: Söndag den 2 mars.

 

 

Platsannonser

Logga in