Bank

Brittisk bankapp drar in nya miljoner

Riskkapitalfonden Passion Capital största investerare i digitala banken Mondo.

Uppdaterad 2016-02-18
Publicerad 2016-02-15

Den brittiska app-baserade banken Mondo har säkrat 6 miljoner pund i finansiering, varav majoriteten av kapitalet kom från riskkapitalfonden Passion Capital, skriver Business Insider.

Den London-baserade fonden gick in med närmare 5 miljoner pund, och fanns också med på investerarlistan vid en finansieringsrunda förra året. Då investerade Passion Capital ned 2 miljoner pund i Mondo som ännu varken har lanserat sin verksamhet eller tilldelats en banklicens.

Men enligt bolagets grundare och vd Tom Blomfield hoppas man kunna få en banklicens lagom till sommaren, följt av en utrullning av tjänsten senare i år.
 

Det färska kapitaltillskottet ska bland annat användas till framtida rekryteringar och till att utvidga bolagets kortsystem.

– Vi siktar på att ha ute 50.000 eller 100.000 av dessa kort vid slutet av innevarande år, säger Tom Blomfield till Business Insider.

Mondos senaste kapitalrunda blev övertecknad och har resulterat i ett nytt företagsvärde på 30 miljoner pund. Bolaget väljer dock att inte stanna där utan tillkännager att man på måndagen valt att lansera en ny crowdfunding-kampanj via Crowdcube. Målet är att dra in en miljon pund via sajten.

Framväxten av så kallade Neobanker, som endast bedriver en digital verksamhet, har varit på rejäl framfart på sistone. Miljonbelopp har investerats inte bara i Mondo, utan också i dess sektorkollegor som Atom Bank och Starling Bank där välkända traditionella banker som spanska BBVA har medverkat som finansiärer.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in