Finans Nyhet

Brexit ett steg närmare

Storbritanniens premiärminister Theresa May och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker skakar hand när uppgörelsen presenteras. Foto: EU-kommissionen.
Publicerad

Ikväll röstar parlametet om Theresa Meys nya omförhandlade Brexitavtal. EQT är en av intressenterna till att köpa Mergermarkets. Och i Sverige ökar behövet av arbetskraft. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

May redo inför Brexitomröstningen
Ett nytt omförhandlat avtal är på plats när det brittiska parlamentet ikväll ska Brexit-omrösta. Theresa May har kommit överens om nya justeringar med Europeiska kommissionens ordförande, Jean-Claude Juncker.
– Det här är den överenskommelse som gäller, i annat fall blir det inget Brexit, säger Juncker till Finacial Times.
Stämningarna tycks generellt vara svagt positiva kring avtalet, men Labour-ledaren Jeremy Corbyn säger att parlamentet bör förkasta avtalet.
Avgörande är det så kallade backstop – reservlösningen. Den brittiska regeringens högste jurist Geoffrey Cox ska nu delge sina ”juridiska råd”, en försäkran om att reservlösningen är temporär. Många är oroliga att Storbritannien annars ska hållas kvar i en tullunion mot sin vilja.
Om omröstningen går igenom är planen att Storbritannien lämnar EU den 29 mars.

EQT intresserat av Mergermarkets
En budstrid tornar upp sig kring Acuris, ägaren till Mergermarkets, ett internationellt medieföretag specialiserat mot finansmarknaden, med särskilt fokus mot M&A. 
Financial Times skriver att bland andra Rupert Murdochs medieföretag Newscorp och tyska medieföretaget Axel Springer finns med bland intressenterna. Men även riskkapitalbolag som EQT och KKR.
Acuris är värt över 1 miljard pund, motsvarande 12,4 miljarder kronor.
Huvudägarna är brittiska riskkapitalbolaget BC Partners och den Singaporebaserade investeringsfonden GIC.

Andersson vill se samarbete mot penningtvätt
Det behövs ett närmare samarbete mellan de svenska och de baltiska finansinspektionerna, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till nyhetsbyrån Direkt. Hon ska också lyfta behovet av ett europeiskt samarbete.

Annons

Efterfrågan på arbetskraft ökar
Bemanningsföretaget Manpowers senaste mätning visar på ett ökat behov av att anställa personal, speciellt i norra Sverige. Sysselsättningsindexet för det andra kvartalet hamnar på 9, den starkaste siffran på nästan två år, skriver Omni.
Optimismen är störst inom hotell- och restaurangbranschen, följt av byggbranschen och transportsektorn.
Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar samtidigt att arbetslösheten fortsätter att sjunka i landet, rapporterar Sveriges Radio. I slutet av februari var 348 000 personer inskrivna som arbetslösa, 18 000 färre jämfört med ett år tidigare.
En bidragande orsak är att fler utrikesfödda män får arbete i högre utsträckning, både subventionerade och osubventionerade anställningar.

Annons